
Myślałam, że nic nie przebije brownie z czerwonej fasoli... myliłam się. Brownie z kaszy jaglanej jest IDEALNE! Było tak pyszne, że musiałam szybko zrobić zdjęcie, bo zaraz zniknęło z blachy. Miękkie, słodkie, kakaowe... genialne! Musicie spróbować!
Składniki:
- 1 szklanka ugotowanej wcześniej kaszy jaglanej
- 40 g cukru (lubi innego słodzidła (można pominąć))
- 4 jajka
- 3 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego
- 200 g jogurtu naturalnego
- 100 g pokrojonych daktyli bez pestek (+ dodałam jeszcze garść rodzynek)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 5 łyżek kakao
- orzechy do dekoracji
Kaszę (jeszcze gorącą) blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy do wcześniej przygotowanej blachy wyłożonej papierem do pieczenia i dekorujemy orzechami. Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni) bez termoobiegu. Pieczemy 45 minut.
Miłość od pierwszego wejrzenia.... a raczej od pierwszego kęsa. Zresztą, przekonacie się sami!